Hirdetés

Itt a fordulat, amire mindenki várt? Putyin kész tárgyalni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az orosz elnök egy friss interjújában azt állítja, kész tárgyalni az ukrajnai háborúban érintett valamennyi féllel, de Kijev és nyugati támogatói nem hajlandók erre.

Készek vagyunk tárgyalni minden érintett féllel az elfogadható megoldásokról, de ez rajtuk múlik – nem mi vagyunk azok, akik nem hajlandók tárgyalni, hanem ők" – mondta Putyin a Rosszija 1 állami televíziónak adott interjúban.

Ezzel szemben a CIA igazgató korábban úgy nyilatkozott, hogy bár a legtöbb konfliktus tárgyalásokkal végződik, értékelésük szerint Oroszország egyelőre nem gondolja komolyan a háború befejezését célzó valódi tárgyalásokat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója szerint Putyinnak vissza kell térnie a valósághoz, és el kell ismernie, hogy Oroszország az, amely nem akar tárgyalásokat. "Oroszország egymagában megtámadta Ukrajnát és állampolgárokat gyilkol. Oroszország nem akar tárgyalásokat, de megpróbál kibújni a felelősség alól.” - írta korábban Mihajlo Podoljak a Twitteren.

Putyin egyébként úgyy véli, Oroszország jó irányba cselekszik Ukrajnában, mert a Nyugat, élén az Egyesült Államokkal, megpróbálja kettészakítani országát. "Úgy vélem, hogy a helyes irányban cselekszünk, megvédjük nemzeti érdekeinket, polgáraink, népünk érdekeit. És nincs más választásunk, mint megvédeni polgárainkat” – idézte az orosz elnököt a Blikk.

Mint azt korábban megírtuk, Vlagyimir Putyin a napokban sokkoló bejelentést tett: hamarosan hadrendbe állítják a Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétát, valamint a jövő év elején a Cirkon hiperszonikus robotrepülőgépekkel felszerelt Admiral Gorskov fregattot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés