Hirdetés

Itt a DK-s recept Magyar Péter megállítására?

Nap Híre portré Nap Híre

Közös kampánynyitót tartott Dobrev és Karácsony

Kampánynyitót tartott a Demokratikus Koalíció, az eseményen felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is - írja a 24.

Dobrev Klára és Karácsony Gergely együtt lépett színpadra. A DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listájának vezetője kifejtette, hogy rengeteg munka volt megszervezni, hogy ez a nagy csapat összejöjjön, és hogy szerte az országban polgármestereket és képviselőjelölteket tudjanak indítani. – Nem kiegyezni akarunk, hanem megküzdeni akarunk, nem kormányváltást, hanem az Orbán-rendszer bukását akarjuk – mondta Dobrev Klára. „A Fidesszel eddig sem és ezután sem fogunk össze, soha” – hangsúlyozta, majd hozzátette, szerinte ma ők jelentik a reményt.

Szerinte ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, és megérett a bukásra. – Okkal várják el, hogy előrehozott választások legyenek, és mielőbb eltakarítsuk a rendszert – fogalmazott. Mostanra minden szinten bedőlt az állam, erre egyetlen fideszes sem lehet büszke. Említette a környezetvédelem, az egészségügy, az oktatás területét, és azt, hogy elszabadultak a megélhetési árak. Az embercsempészek elengedése, a külföldi munkavállalók Magyarországra szállítása pedig a migrációellenes szólamok csődjét jelentik.

A politikus arról is beszélt, hogy erős államot, tisztességes állami szolgáltatásokat, mindenki számára elérhető ingyenes oktatást és egészségügyet szeretne, olyan országot, amely nem kifelé tart Európából, hanem ott van Európa közepén. – Mi Európai Egyesült Államoknak hívjuk, lehet máshogy is nevezni, mert az így is úgy is meg fog alakulni, és csak rajtunk múlik, hogy velünk vagy nélkülünk – fogalmazott. Olyan országot szeretne, ahol politikusok nem adhatják parancsba, hogy mit nevezhetnek családnak és mit nem.

A főpolgármester arról beszélt, hogy az elmúlt öt évből számtalan története van, amely jelképezi, mivel is kell szembe nézniük: nem csak azokat kell képviselniük, akik a különböző világválságoktól félnek, például az ökológiai katasztrófától, hanem azokat is, akik a mindennapi megélhetéssel küzdenek és a hónap végétől félnek. A politikus szerint első ciklusára büszke lehet, és pontosan tudják, hogyan kell felszámolni a szegénységet. Kifejtette, az elmúlt tíz évben senki nem ültetett annyi fát, mint ők, senki nem cserélt le annyi buszt, mint ők, emellett megbecsülték a munkavállalóikat.

Szerinte emellett Budapest őrzi a köztársasági eszmét, akkor tud fejlődni, ha megmarad szabadnak. Az igazságosságot szolgálják, a most élők és a jövő generációk szempontjából – jelentette ki. – Hajrá zöldek, hajrá szociáldemokraták, éljen a köztársaság éljen a haza – zárta beszédét.

Molnár Csaba, a DK alelnöke, európai képviselője többek között arról beszélt, a legfrissebb legenda „a rogánozás legendája”, Orbán Viktor nevét szinte nem is hallani, annyit beszélnek Rogán Antalról. Az EP-képviselő szerint ennek a legendának egyetlen célja van: Orbán Viktor mentegetése, mert valójában ő a NER létrehozója. Szerinte legendaépítés zajlik, az „igazi ellenzékiekről” például ma azt híresztelik, hogy az igazi ellenzéki az, aki minimum egyszer a Fideszre szavazott, aki még tavalyelőtt is benne volt Orbán világában (itt vélhetően Magyar Péterre utalt), de – szögezte le – „az bizony az, aminek tűnik: igazi, hithű fideszes”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés