Hirdetés

Ismét palesztinpárti tüntetőket vettek őrizetbe egy amerikai egyetemen

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrség mintegy 25 embert tartóztatott le Los Angelesben, amikor egy csoport tüntető újabb palesztinpárti tiltakozótábort próbált állítani a Kaliforniai Egyetem területén.

A hétfő esti incidensről szóló keddi beszámolók szerint a tüntetők sátrakat kezdtek felverni, valamint próbálták megzavarni az egyetem működését a vizsgaidőszak végén, és az egyetem területén található tárgyakat rongáltak meg. Az intézmény vezetése próbálja megelőzni az újabb szélesebb tiltakozóakciót, mert a héten tartják az egyetem nagyszabású diplomaosztó ünnepségét.

A rendőrség azt közölte, hogy a tüntetők nagy részét az intézmény működésének akadályozása, egy embert pedig hatósági személy elleni cselekmény miatt vettek őrizetbe. Az érintetteket nyilvántartásba vették, és az egyetem területéről 14 napra kitiltották, majd szabadon engedték.

A Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i területén tavasszal a rendőrség beavatkozásával, hatósági erővel számolták fel a palesztinpárti, Izrael-ellenes tüntetők táborát, amelyet az aktivisták akkorra már fallal vettek körbe, és barikádokkal védtek - írja az MTI.

Szintén hétfőn New Yorkban a Hamász október 7-i terrortámadásának áldozataira emlékező kiállítás közelében a palesztinpárti, tűzszünetet követelő tüntetők a rendőrökkel is összecsaptak. A tiltakozók a megmozdulásukat a "Harag Gázáért napjának" nevezték el, és Izrael-ellenes jelszavakat kiáltoztak, valamint az intifádát éltették.

A rendőrség azt követően lépett közbe, hogy a tüntetés erőszakos irányt vett, és előkerült a libanoni Hezbollah zászlója, valamint egy transzparens, amely a Hamász izraeliek ellen október 7-én végrehajtott terrorakcióját éltette.

New York városában áprilisban nyílt meg és június 16-ig látható az a kiállítás, amely az október 7-én megtámadott Nova zenei fesztiválnak, illetve az ott megölt 350 embernek állít emléket. A Hamász által elhurcolt túszok jó részét is a kulturális eseményen ejtették foglyul.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés