Hirdetés

Igazi hőstett: megmentett egy depressziós gyermeket az angyalföldi iskolaőr

Nap Híre portré Nap Híre

Az idei tanévben számtalan éles helyzetben volt szükség az iskolaőrökre.

Nem unatkoztak az idei tanévben a sulikban szolgálatot teljesítő iskolaőrök: testi kényszert harminchatszor, bilincset négyszer, vegyi eszközt háromszor, rendőrbotot egyszer kellett alkalmazniuk - árulta el Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus szerint számtalan éles helyzetben volt szükség az iskolaőrökre: akadt olyan diák, aki késsel járkált az iskolában, előfordultak verekedések, máskor feldühödött rokonok okoztak balhét, sőt, egyszer még egy ordibálva fenyegetőző férfit is feltartóztattak, aki a tanárként dolgozó, volt feleségét kereste az épületben - írja a Blikk

Ez a hivatás jóval többről szól puszta fegyelmezésnél. Ezt vallja az egyik nagy angyalföldi középiskolában szolgálatot teljesítő Pavanello Ervin is, aki úgy érzi: egy kicsit rendőrnek, egy kicsit nevelőnek és egy kicsit pszichológusnak is kell lennie.

"Egyszer arra lettem figyelmes, hogy egy gyermek már második napja meghúzódik a sarokban. Megkérdeztem, mi a probléma, de kifejezetten zárkózott volt" - idézte fel Pavanello Ervin.

Az iskolaőr nem hagyta magára a diákot, aki nagy nehezen megnyílt, és elmondta neki, hogy volt egy párja, aki elhagyta, szülei nincsenek és kilátástalan helyzetben érzi magát. Elárulta, vagdossa magát és öngyilkossági gondolatai vannak. 

"Azonnal értesítettük a gyermekvédelmet, az iskolaigazgatót, és minden olyan szervezetet, amely ilyen esetben gyorsan tud segíteni" - mesélte.

A kétgyermekes apuka nagyon büszke arra, hogy a történetnek pozitív vége lett. A gyermekkel ezután pszichológus is foglalkozott. Amikor már jobban lett, visszament az iskolaőrhöz, és megköszönte, hogy megmentette az életét.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés