Hirdetés

Pokoli, ami Iránban történik: Kilenc külföldit gyilkoltak meg hidegvérrel a fegyveresek

Nap Híre portré Nap Híre

Kilenc külföldit öltek meg fegyveresek Irán délkeleti részén szombaton, egy héttel az Irán és Pakisztán közötti határtérségben történt lövöldözés után - jelentette a Mehr iráni hírügynökség szemtanúkra hivatkozva.

A hírügynökségi jelentés szerint a Szisztán-Baludzsisztán tartományban szombat reggel végrehajtott támadás elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett.

Irán és Pakisztán gyakran vádolja egymást kölcsönösen azzal, hogy lehetővé teszik lázadószervezetek számára, hogy a másik ország területéről indítsanak támadást.

Irán január 16-án rakétával és drónnal támadt egy "terrorszervezetre" Pakisztánban, amely válaszul január 18-án támadt iráni területen "terroristák búvóhelyeire" - adta hírül az MTI.

A hatóságok szerint a két támadásban összesen tizenegyen haltak meg, többségében nők és gyermekek.

A támadások diplomáciai válságot robbantottak ki; Pakisztán hazarendelte teheráni nagykövetét, és bejelentette, hogy Irán nagykövete nem térhet vissza iszlámábádi állomáshelyére.

Január 22-én azonban a két ország bejelentette a kapcsolatok rendezését, és valamint Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter közelgő pakisztáni látogatását.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés