Hirdetés

"Kis ízelítő" - Irán elnöke rémisztő üzenetet küldött Izraelnek a brutális támadás után

Nap Híre portré Nap Híre

Maszúd Peszeskján iráni elnök szerint a támadás Irán törvényes jogain alapult, és célja az ország, valamint a régió békéjének és biztonságának megőrzése. Az elnök kijelentette azt is, hogy ez a mostani támadás csupán egy "kis ízelítő" volt a képességeikből.

Mint azt a naphire.hu is megírta, kedd este Irán megtámadta Izraelt. A beszámolók szerint Irán mintegy 500 rakétát lőtt ki Izraelre, ami miatt országszerte megszólaltak a légvédelmi szirénák. A Magen David Adom vezérigazgatója, Eli Bin bejelentette, hogy Tel-Aviv északi részén, a George Weiss utcában egy épületet ért közvetlen találat, emellett több más becsapódást is regisztráltak Tel-Avivban, valamint Dimonában, Nabatimban, Hora, Hod Hasharonban, Beer Sheva-ban és Rishon Lezionban.

Maszúd Peszeskján védelmébe vette az Irán által végrehajtott támadást, és figyelmeztette Izraelt az X platformon - írja az atv.hu. Az iráni elnök szerint a támadás Irán „törvényes jogain” alapult, és célja az ország, valamint a régió békéjének és biztonságának megőrzése. Kiemelte, hogy ez egy „határozott válasz” volt az iráni érdekek és polgárok védelmében.

Az elnök külön üzenetet intézett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökhöz. Kijelentette, hogy Irán nem háborúpárti, de szilárdan kiáll minden fenyegetés ellen. Hangsúlyozta, hogy az éjszakai támadás csupán egy „kis ízelítő” volt Irán képességeiből, és felszólította Izraelt, hogy ne kezdjen konfliktusba Iránnal.

Az iráni Forradalmi Gárda kedd este az állami televízióban azt közölte, hogy több tucat rakétát indítottak Izrael felé megtorlásul Abbász Nilforusán, az iráni Forradalmi Gárda helyettes parancsnoka, Haszan Naszrallah Hezbollah-vezető és Iszmail Haníje Hamász-vezető meggyilkolása miatt. Az Iszlám Köztársaság elitalakulata egyben arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Izrael válaszcsapásra szánja el magát, Teherán viszontválasza "még pusztítóbb lesz" - tudósít az MTI. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés