Hirdetés

Rendkívüli hír: Irán megtámadta Izraelt, több száz rakéta vette célba a zsidó államot

Nap Híre portré Nap Híre

Gavra Gábor - Virág Sára

Több 100 rakétával indított támadást Izrael ellen Irán. Előzőleg a Fehér Ház egy magas rangú tisztviselője azt mondta: az Egyesült Államoknak több arra utaló bizonyítéka is van, miszerint Irán brutális rakétacsapással válaszol Izraelnek az utóbbi napokban elkövetett támadásaira. 

"Maximálisan kivesszük a részünket a védelmi előkészületekből, amelynek célja, hogy megvédjük Izraelt ettől a támadástól. Az Izrael elleni támadás súlyos következményekkel járna Iránra nézve," – mondta a Fehér Ház tisztviselője az Axiosnak.

A rakétatámadásról szóló hírek nem sokkal azután érkeztek, hogy Izrael állítólag megkezdte a szárazföldi offenzívát Libanonban. Ám ahogy a lap is emlékeztet, Irán két hónapja, Iszmáil Haníje meggyilkolása óta ígérgeti a megtorlást. Eddig azonban nem nem tettek eleget a Hezbollah sürgetésének sem, hogy indítsanak támadást Izrael ellen. 

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök úgy nyilatkozott az események fényében: Izraelnek "szilárdan össze kell fognia az előtte álló nehéz napokban". Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők szóvivője elmondta; az Egyesült Államok figyelmeztette őket egy iráni rakétatámadásra, ennek azonban még nem észlelték jelét. Tony Blinken külügyminiszter a marokkói külügyminiszterrel folytatott találkozója során úgy fogalmazott: az Egyesült Államok szorosan figyelemmel kíséri a közel-keleti helyzetet, és maximálisan elkötelezett Izrael biztonsága mellett.

500 rakéta vette célba a zsidó államot

Hivatkozás másolása

Kedden este megindult az iráni támadás: az IDF közlése szerint Irán ballisztikus rakétákat lőtt Izrael felé.

A rakétákal egyidőben Izrael-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák, az IDF felszólította a lakosságot, hogy vonuljanak fedezékbe.

Mintegy 500 rakétát lőtt ki kedd este Irán Izraelre - értesült a Jerusalem Post, miután országszerte rakétaszirénák szólaltak meg. 

A Magen David Adom vezérigazgatója, Eli Bin bejelentette, hogy Tel-Aviv északi részén, a George Weiss utcában egy épületet ért közvetlen találat, az MDA azonban megerősítette, hogy egyelőre nem jelentettek áldozatokat.

Több más becsapódást is regisztráltak Tel-Avivban, valamint Dimonában, Nabatimban, Hora, Hod Hasharonban, Beer Sheva-ban és Rishon Lezionban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés