Hirdetés

Irán a 98. percben verte meg Walest és nem volt vége

Nap Híre portré Nap Híre

A sokszor inkább a védekezésre koncentráló iráni csapat, igaz emberelőnyben, a 98. percben egy távoli lövéssel megverte Wales válogatottját. 

MTI/AP/Manu Fernández

Ez a harmadik iráni győzelem a világbajnokságok történetében. A vége egyébként 2-0 lett, mivel a 100. percben rúgtak még egyet. 

Az M4 Sport szakértői úgy látták, hogy a mérkőzésen jobban fociztak és talán jobban is akarták a sikert az iráni játékosok, akik lelkileg talán leterheltek voltak az otthoni hírek miatt, ez azonban a mérkőzésen nem tűnt fel.

A részletes beszámoló szerint a kezdés után a walesiek próbáltak kezdeményezni a megilletődött irániakkal szemben. A 10. perc után iráni részről kapusbravúrt lesgól követett, amitől aztán egycsapásra megélénkült a gárda és a mérkőzés is. Irán sebességet váltott, sok mozgással átvette a kezdeményezést, támadójátéka pedig veszélyesebbé vált, mint a technikai hibák sorát vétő, sokszor sablonos riválisé.

A szünet után sem változott a játék képe, sőt, az 52. percben Azmun ziccerből lőtt kapufát, majd Golizadeh távoli ismétlésnél szintén a kapufa mentette meg Walest a góltól. Az európaiak játéka továbbra is kilátástalan és veszélytelen volt, Irán egyre inkább felbátorodott, de a befejezéseknél, az utolsó passzoknál már ott is kiütközött a fáradtság, és jöttek a hibák. De jöttek a cserék is, amelytől ismét lendületet kapott. A hajrában bő tíz percig emberelőnyben játszott Irán - a kapus Hennesseyt állították ki rossz ütemű kifutás miatt -, amely a végjátékban két góllal eldöntötte a találkozót.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés