Hirdetés

Bejelentést tett a Belügyminisztérium a koronavírusról - a gyerekeket érinti

Garai Kitti portré Garai Kitti

Új intézkedéseket hoztak az iskolákban, hogy továbbra is féken tudják tartani a koronavírust. Az intézményeket levélben tájékoztatta a Belügyminisztérium.

A Belügyminisztérium új intézkedése szerint mostantól az igazolt fertőzöttek tünetmentes kontaktjainak nem kell karanténba menniük, azonban 5 napig maszkban kell végigülniük a tanórákat, attól függetlenül, hogy kaptak-e oltást, vagy sem. 

Csak annak kell karanténba mennie, akinek pozitív a tesztje, ahonnan 7 nap után térhet vissza, amikor is automatikusan gyógyultnak tekinthető. Ha a karantén negyedik napján már nincs láza és negatív a tesztje a diáknak, akkor az ötödik napon már vissza is térhet az iskolába - közölte a Belügyminisztérium. 

Zalay Szabolcs, a pécsi Leőwey Klára gimnázium igazgatója az RTL-nek úgy fogalmazott, hogy ez egy jó intézkedés, hiszen így nem kerülnek egész osztályok karanténba és folytatódhat a tanítás. 

A jelenleg adatok szerint 29 gyermeket ápolnak kórházban a koronavírus-fertőzés miatt, az 5 és 17 év közötti korosztálynak harmada kapott oltást - írta az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés