Hirdetés

Egyre nagyobb bajban a Momentum: kilépett a párt korábbi elnökségi tagja

Nap Híre portré Nap Híre

Ilyés Márton azt mondja, nem tud azonosulni a Momentum jelenlegi irányvonalával. 

Ilyés Márton, a Momentum korábbi elnökségi tagja és gazdaságpolitikusa kedden bejelentette a közösségi médiában, hogy kilép a pártból. Ilyés azután közölte a kilépést, hogy gratulált a pártnak a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtés sikeres teljesítéséhez. Azt írta, továbbra is hisz abban, hogy a párt „egy nagyon nemes vállalkozás arra, hogy jobb hely legyen Magyarország” - szúrta ki a 24.hu.

Nekem azonban egyre nehezebbé vált azonosulni a Momentum jelenlegi irányvonalával. Nem értem például a párt politikai ajánlatát a budapesti választásokon, és ezért képviselni sem tudom még szűkebb környezetemben sem

- indokolta a döntését a politikus, aki meghatározó tagja volt a pártnak. 

Ilyés Márton 45 éves közgazdász, korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott, a Rajk Szakkollégium volt igazgatója, majd a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Ilyés a 2018-as országgyűlési választások előtt a Momentum egyik elnökségi tanácsadója volt, 2021-től az elnökség tagja.

A naphire.hu arról is írt, hogy megvan Magyar Péter áttörésének első áldozata: a Tisza Párt berobbanását a Momentum sínylette meg a legjobban, az áprilisi közvélemény-kutatások átlaga szerint ugyanis nem jutna be az EP-be.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés