Hirdetés

Kiderült az igazság: II. Erzsébet királynő rákkal küzdött

Garai Kitti portré Garai Kitti

A halotti bizonyítvány szerint az idős kora miatt halt meg a királynő, de az életrajzi kötete szerint csontvelőrákkal küzdött. 

A könyv szerzője, Gyles Brandreth a királynő környezetéből úgy értesült, hogy II. Erzsébet csontvelőrákkal küzdött. A halála előtt a Naphíre is beszámolt arról, hogy a királynő nehezen mozog, több eseményt is lemondott és sokat vesztett a súlyából is. A szerző által leleplezett betegség azonban magyarázatot ad a királynő halála előtti állapotára.

Brandreth leírta azt is, a betegség leggyakoribb tünete a medencetájékon és a hát alsó részén jelentkező fájdalom. Ismert gyógymódja nincs, de gyógyszerekkel enyhíteni lehet a tüneteket, és évekkel meghosszabbítani a beteg életét - írja az RTL.

Mint ismert, II. Erzsébet királynő szeptember 8-án, 96 évesen vesztette életét. A királyi család közleménye szerint II. Erzsébet békésen hunyt el Balmoralban. A királynő halálának pillanatától az elsőszülött fia, III. Károly lépett a trónra, akit szeptember 10-én a St. James's Palace-ban avattak hivatalosan is királlyá. II. Erzsébetet szeptember 19-én, a tíznapos gyászidőszakot követően helyezték végső nyugalomra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés