Hirdetés

Bíróság elé állították Portik Tamás fiát – három kommandóssal, bilincsben vezették elő

Nap Híre portré Nap Híre

A bírót, akit kávéval öntött le, tanúként hallgatják meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Fenyő-ügy tárgyalását január végén egy közjáték zavarta meg, a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia elfogultsággal vádolta meg a bírót, akit egy pohár kávéval leöntött a folyosón. Február elején azután ítéletet hirdettek a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő-gyilkosságban. A bíróság Gyárfás Tamást 7 évre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Gyárfás Tamás az ATv-ben arról beszélt, irracionális azt hinni, hogy köze van az ügyhöz. 

Ma bíróság elé állították ifjabb Portik Tamást, aki az édesapja gyilkossági ügyét tárgyaló Póta Péter bíróra támadt január 30-án a Fővárosi Bíróság épületében. A bírót tanúként hallgatják meg. A gyanúsítottat, akit bilincsben vezettek elő, három kommandós őrzi – írja a Blikk

Portik Tamást hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd elrendelték a 30 napos letartóztatását. Egy hónapra rá újabb 90 nappal meghosszabbították a döntést a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, így június 1-jéig nem kerülhet szabadlábra.

A bíróság előzetes bejelentése szerint még ma ítélet születhet, miután a férfi kész vallomást tenni.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy a férfi már korábban is próbált – sikertelenül – kapcsolatba lépni a bíróval, a tárgyalást megelőzően pedig egy bírósági alkalmazottól arról érdeklődött a bíróság folyosóján, hogy merről érkezik majd a tárgyalást vezető bíró.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés