Hirdetés

Irgalmatlan vihar csap le ma az országra: jégesővel, széllel és rengeteg esővel érkezik az ítéletidő

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyon durva idő lesz kedden: zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az egész országra, a brutális eső miatt pedig 5 vármegyében van érvényben riasztás. 

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk napközben kisebb, estétől már nagyobb szakadozásokkal. A csapadék súlypontja a Dunántúl fölé helyeződik, az északnyugati, nyugati megyékben tartós, kiadós eső valószínű, de másutt is várható csapadékhullás, illetve intenzív csapadékkal kísért zivatar - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében.

Az északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő.

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést a zivatar miatt

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzés szerint a hétfő esti, éjszakai órákban a déli, délkeleti területeken fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket főleg intenzív csapadék kísérhet (> 20 mm, lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső (1-2 cm), és néhol viharos szél (> 60 km/h) is lehet. Kedden több hullámban alakulhatnak ki a záporok mellett elszórtan zivatarok a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

Az eső miatt 5 vármegyében van érvényben figyelmeztetés

Hivatkozás másolása

A meteorológusok szerint a több hullámban érkező csapadékból kedden kiváltképp az Észak-Dunántúlon gyűlhet össze 20 mm feletti, a Kisalföldön 30-40 mm-t meghaladó mennyiség. Megjegyezték, hogy helyenként akár a havi átlagos csapadékösszeg is leeshet. 

Keddre az eső miatt Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala vármegyékben pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. 

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés