Hirdetés

Már csak órák vannak hátra: brutális, ami közelít, kiadták a figyelmeztetést

Nap Híre portré Nap Híre

Az igazi nyárias hétvégét már csak egy kis ideig élvezhetjük: hamarosan ránk szakad az ég, villámlás és jégeső is jöhet.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a hét eleje nem kecsegtet semmi jóval, most azonban még aggasztóbb hírek érkeztek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára, hétfőre, keddre, és szerdára is citromsárga figyelmeztetést adott ki

Galériánkban mutatjuk, pontosan mely vármegyék érintettek:

Ma napközben elsősorban a nyugati, északnyugati részeken lehet összefüggő a felhőtakaró, és ott néhol gyenge eső is lehet, másutt többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon záporokra, zivatarokra is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű, de az északnyugati tájakon csak 20 fok körül alakulhat a csúcsérték. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Korábban írtunk arról, hogy már tavaink vize is melegszik, már 20, 21 fok körül van. Ugyanakkor érdemes vigyázni, hiszem mára nagyon erős UV-B sugárzás várható. Itt olvashat arról, hogyan érdemes védekezni ellene. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés