Hirdetés

Itt a nagy hír a Balatonról, örülhetnek a magyarok

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Visszavonhatatlanul megérkezett a nyár, aki bírja, az már akár strandolhat is - de csak óvatosan.

A rendőrség néhány nappal ezelőtt még arra figyelmeztetett, hogy senki ne fürödjön a Balatonban, hiszen a víz hőmérséklete még csak 16°C körüli, és a hideg víz nagymértékben megterheli, ezzel együtt pedig komoly veszélyt jelenthet az emberi szervezetre.  

Nemrég egy holttestet találtak a Balatonban Alsóörsön, úgy tudni, az idős lakos lebiciklizett a még zárva tartó strandra és belement a hideg Balatonba. A férfi feltehetően a víz alacsony hőfokától rosszul lett, majd életét vesztette. 

Most a 24.hu azt írja, a jó időnek köszönhetően a magyar tavak vize már 21, 22 fokos, ez jó hír, viszont nem árt óvatosnak lenni: az UV-sugárzás az „erős” és a „nagyon erős” kategóriákba esik. 

Ma egyébként többfelé megélénkül az északi, északkeleti szél, amelyet napközben az északkeleti harmadban erős lökések kísérhetnek. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. A hét eleje viszont már nem lesz ilyen szép: hétfőre és keddre is figyelmeztetést adtak ki. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés