Hirdetés

Kegyetlenül lecsap az ítéletidő - brutális szél lesz ezekben a vármegyékben

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, a hétvége időjárása nem kecsegtet semmi jóval. Szombaton nyolc vármegyére másodfokú, tíz vármegyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, csupán Szabolcs-Szatmár-Beregben ússzák meg a viharos szelet. 

A veszélyjelzés szerint markáns hidegfront érte el az országot, az északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik. A legerősebb lökések jellemzően 65-80, a Kisalföldön, Dunántúl északkeleti felén, főváros térségében, illetve az Alföld északnyugati részén 75-95 km/h körül várhatók. Hajnalban a Kisalföldön, Sopron környékén, majd a Dunántúli-középhegységben, Balatonnál, illetve a Börzsöny, Mátra magasabban fekvő részein, leginkább a reggeli, délelőtti órákban helyenként 90-100 km/h-t meghaladó lökésekre is számítani lehet. Szombat este csillapodik a szél.

A met.hu a szombati előrejelzésében azt írta, délutánra csökkenhet a felhőzet, de a napsütést felhőátvonulások zavarhatják meg. Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól északkeletre azonban a nap nagyobb részében több felhő is lehet, és akár záporok, sőt, hózáporok is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, de a délnyugati határnál ennél kissé melegebb is lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés