Hirdetés

Komoly veszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Figyelmeztetnek a meteorológusok: hamarosan sivatagi por érkezik az országba. 

Az erőteljes délies áramlás a meleg mellett sivatagi port is szállított Magyarország térsége fölé, így az ország egyes részein a magas szintű felhőzet a por hatására jobban szűrheti a napsütést, kisebb körzetekben a vastagabb felhőzet akár teljesen el is takarhatja a napot. Emellett a hőmérséklet alakulására is hatással lehet, így az előrejelzéseket az átlagosnál nagyobb bizonytalansággal érdemes kezelni.

Sivatagi por nehezíti az előrejelzést: az erőteljes délies áramlás a meleg mellett sivatagi port is szállított Magyarország térsége fölé – írja Facebook-oldalán a HungaroMet.

„Az ország egyes részein a magas szintű felhőzet a por hatására így jobban szűrheti a napsütést (mint ahogy az előrejelző modellek várták/várják), kisebb körzetekben a vastagabb felhőzet akár teljesen el is takarhatja a napot.”

,,A hétvége folytatásában újabb adag por érkezhet, ezúttal már nagyobb mennyiségben, emiatt az előrejelzést (elsősorban a felhőzet-napsütés viszonylatában, másodsorban a hőmérsékletekben) az átlagosnál nagyobb bizonytalansággal érdemes kezelni" – írták a meteorológusok. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés