Hirdetés

Pár nap és jön a létező legdurvább időjárási fordulat

Nap Híre portré Nap Híre

Még február közepét sem érjük el, máris megmutatja magát a tavasz.

Jövő héten akár 16 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, így akiknek már elegük van a téli hidegből, végre kicsit fellélegezhetnek.

A HungaroMet előrejelzésére hivatkozva azt írja a Promotions, hogy szombaton tovább szakadozik, csökken a felhőtakaró, és általában változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Az ország délnyugati harmadában és az Észak-Alföld térségében napközben többnyire kevésbé felhős idő lehet a jellemző, sok napsütéssel, míg északnyugaton, a Dunakanyar térségében és a keleti országrészben általában erősen felhős, borult maradhat az ég. Délutántól ismét növekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, főként a hegyekben viharos lökések. Délnyugaton és északkeleten ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 15 fok között változik, de az északkeleti határszélen kissé hidegebb lehet.

Vasárnap  főleg az ország északi, északkeleti felében közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, másutt több lesz a napsütés, majd estefelé délen is megnövekszik a felhőzet. Északkeleten helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, hazánk délnyugati harmadán és az északkeleti tájakon maradhat mérsékeltebb a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában 3 és 9 fok között alakul, a szélvédett, kevésbé felhős délnyugati és északkeleti vidékeken gyenge fagy is lehet. Kora délután  9 és 15 fok között várhatók a maximumok.

Hétfőn erősen felhős lesz az ég, előfordulhat zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 16 fok között alakul.

Kedden napos, száraz idő várható, a minimum-hőmérséklet -1, 7, a maximum 12, 17 fok között várható.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés