Hirdetés

Borzalmas időnk lesz ma: ránk szakad az ég, kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg eső zúdul ma a nyakunkba.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Napközben egyre inkább az ország északi, északnyugati felére korlátozódik az eső, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek.

Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Eső és zivatarveszély miatt adtak ki riasztást mára

A veszélyjelzésben azt írták, a él felől ránk csavarodó ciklon csapadékrendszeréből szerda éjfélig országszerte várható eső, több helyen tartós eső. Ennek mennyisége főként a Dunántúl északnyugati, nyugati részein illetve az Északi-Középhegység területén több helyen is elérheti, meghaladhatja a 20-25 mm-t, a nyugati határ környezetében akár a 30 mm-t is. Szerda délutántól a tartós esőt okozó csapadékzóna gyengül, majd elhagyja hazánkat.

Délutántól az Alföldön és a Tiszántúlon, (kisebb eséllyel esetleg északkeleten) zivatarok képződhetnek. Helyenként - főleg délkeleten és a keleti határszélnél - hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket viharos szél (60-80 km/h, délkeleten akár >80-85 km/h), apró szemű jég, valamint lokálisan intenzívebb csapadék kísérhet.

A 7 napos előrejelzés szerint hét elején még többfelé kell esőre és erős, olykor viharos szélre számítani, majd felszakadozik a felhőzet, és jellemzően gomolyfelhős, napos időre van kilátás, néha erős széllel, miközben lassú melegedés kezdődik és a hét végén ismét előfordulhat 20 Celsius-fok feletti hőmérséklet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés