Hirdetés

Robog felénk a brutális vihar, kiadták a riasztást a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Kedden intenzív záporos csapadékzóna átvonulása várható. A meteorológusok viharos szélre, jégesőre és jelentősebb mennyiségű csapadékra figyelmeztetnek. 

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden nyugat, délnyugat felől határozott felhősödésre, ezzel együtt egyre több helyen záporra, zivatarra számíthatunk, néhol akár tartósabban is eshet. A legtöbb - szűrt - napsütés az északkeleti, keleti országrészben várható, arrafelé inkább csak késő délután, este jelenhetnek meg a csapadékgócok. 

A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, az Alföldön helyenként meg is erősödik. Emellett a zivatarokat is kísérhetik erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de a Dunántúl tartósabban felhős részein ennél több fokkal alacsonyabb, míg az Alföldön néhol kissé magasabb is lehet.

Szinte az egész országra kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írják, kedd reggeltől délnyugat felől, északkelet felé egy intenzív záporos csapadékzóna átvonulása várható délelőtt a Dunántúlon, délután a Dunától keletre, amelyet elszórtan zivatarok is kísérhetnek, intenzív csapadékkal (10-25 mm) társulva.

Az elvonult csapadéksáv mögött elsősorban a Dunántúlon délután, este, majd késő este esetleg a középső országrészben valószínű helyenként zivatarok kialakulása. A Dunántúlon ezek környezetében néhol viharos (60-80 km/h) szél, Dél-Dunántúlon, délnyugaton jégeső (2 cm körül vagy alatt), északnyugaton lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (> 20 mm) is előfordulhat.

A naphire.hu azt is megírta, hogy szörnyű időjárás közelít felénk, brutális lehűlés várható a héten: az előrejelzés szerint változékony időjárás várható, keddtől többfelé várható eső, majd csökken a csapadék esélye és visszatér a több-kevesebb napsütés, de a hét végén ismét lehűlés érkezik csapadékkal és széllel. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés