Hirdetés

Küszöbön a fordulat: durva időjárás közelít felénk, riasztanak a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Ma még élvezhetjük a napsütést, de már nem sokáig, ugyanis nyugatról érkeznek a felhők és több helyen esőre, zápora, zivatarra számíthatunk.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel. A délies szél az Észak-Dunántúlon olykor megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 12 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Kedden aztán jön a fordulat: a változó vastagságú felhőzóna nyugatról kelet felé vonul, s hazánk nagy részén több-kevesebb napsütés is várható, de több helyen esőre, záporra kell számítani, eleinte a Dunántúlon, a nap második felében pedig a Dunától keletre is. Helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős lökések is várhatók. Délután általában 22, 27 fokot mérhetünk, de a nyugati csapadékos tájakon hűvösebb lehet.

A naphire.hu azt is megírta, hogy szörnyű időjárás közelít felénk, brutális lehűlés várható a héten: az előrejelzés szerint változékony időjárás várható, hétfőn még túlnyomóan napos idő lesz, de keddtől többfelé várható eső, majd csökken a csapadék esélye és visszatér a több-kevesebb napsütés, de a hét végén ismét lehűlés érkezik csapadékkal és széllel. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés