Hirdetés

Irgalmatlanul bekeményít a tél, robog felénk a szibériai hideg

Nap Híre portré Nap Híre

Már nem sokáig élvezhetjük a tavaszias időt, ugyanis a hétvégén és a jövő hét elején visszatér a tél, van ahol akár -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint ma az ország nagy részében sok lesz a napsütés, de helyenként előfordulhatnak futó záporok. A nyugatias szél az ország északi tájain és az Alföldön erős, egyes helyeken viharos lehet. Kora tavaszias időre lehet számítani 8 és 14 fok közötti maximumokkal, derül ki az Időkép előrejelzéséből.Pénteken a kezdeti napos idő délutánra felhőssé alakulhat, északon kevés eső is eshet. A legmelegebb órákban 7 és 13 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Hétvégén azonban egy mediterrán ciklon hoz csapadékot az országba. Szombaton több helyen esőre, záporokra van kilátás, majd vasárnap egyre nagyobb területen ónos eső, majd havazás válthatja az esőt észak felől. Helyenként a szél is feltámadhat, ami vasárnapra többfelé erőssé, sőt viharossá alakulhat - írja a Femina.

A hőmérsékleti kontraszt is nagy lesz, szombaton napközben 5 és 15, vasárnap reggel -1 és +7 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd délután hidegebb lesz.

Hétfőre virradóan azonban már mindenhol fagyni fog, északon akár -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, délután legfeljebb néhol enyhül fagypontig a levegő. A déli és délkeleti országrészben még szállingózhat a hó, észak felől felszakadozik a felhőzet. Erős és viharos marad az északias szél.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy Németh Lajos közölte, hogy kemény éjszakai fagyok várhatók. Elmondása szerint a beáramló hideg azonban nem lesz tartós vendég nálunk, ugyanis továbbra is a változékonyság lesz a jellemző. "Egyelőre bizonytalan, hogy lesz-e hó, hózáporok biztosan lesznek, de a hideg szibériai levegő egyelőre úgy néz ki, nem találkozik nedvesebb léghullámmal." - árulta el Németh Lajos

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés