Hirdetés

Most közölték a meteorológusok: szörnyű lesz, ma is ránk szakad az ég

Nap Híre portré Nap Híre

Ma akár 30 fok is lehet, de záporokra és zivatarokra is számítani kell.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. A korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye - áll a HungaroMet előrejelzésében.

A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére döntően 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Ezekre a vármegyékre adtak ki riasztást mára 

A veszélyjelzésben azt írták, a néhol (nagyobb valószínűséggel a délkeleti és északnyugati harmadban) alakulhat ki kevés zivatar, de az ország középső sávjában sem kizárt előfordulásuk. A cellákat átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h, a viharsarokban ~70-80 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm), esetleg kisebb szemű jég kísérheti. Estére várhatóan szinte mindenhol megnyugszik a légkör.

Jobb, ha hozzászokunk ehhez az időjáráshoz? 

Az utóbbi napokban zivatarok, felhőszakadás miatt adták ki sorra a riasztásokat a meteorológusok. Hétfőn egy gyilkos szupercella hozott jeget, pénteken pedig Csengerben 58 milliméter eső esett rövid idő alatt. Rákóczifalva és Rákócziújfalu között pedig még tornádó is alakult ki

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés