Hirdetés

Itt az újabb fordulat az időjárásban: ránk szakad az ég, a fél országra kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Több hullámban várható zivatarok kialakulása, amiket felhőszakadás, viharos szél és 2 centis jég kísérhet.

Kedden általában sok napsütésre van kilátás, a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, a csapadékgócok száma átmenetileg csökken. Főleg késő délutántól törhetnek egyre magasabbra a képződő gomolyfelhők, és előbb a déli országrészben valószínű zápor, zivatar, miközben nő a számosságuk. Néhol felhőszakadás is előfordulhat - áll a HungaroMet előrejelzésében.

Az északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 27 és 33, a késő esti hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Kiadták a riasztást a fél országra

A veszélyjelzésben azt írták, keddre virradó éjszaka és délelőtt a déli, délnyugati országrészben már kialakulhatnak zivatarok, melyeket intenzív csapadék, esetleg szélerősödés kísérhet. 

Kedd késő délután, este dél felől tovább labilizálódik a légkör és újabb hullámban várható zivatarok kialakulása, melyeket kiemelten délen, délkeleten lokálisan felhőszakadás (> 30 mm), viharos széllökések (ált. 60-80 km/h) és esetleg kisebb méretű jég (~ 1-2 cm) kísérhet. Szerdára virradó éjszaka várhatóan nem cseng le a zivatartevékenység, egyre északabbra lehet számítani előfordulásukra (legkevésbé északkeleten).

A 7 napos időjárás-előrejelzés szerint a héten folytatódik a nyáriasan meleg idő: sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani. A hét második felében melegedés kezdődik, a hét és a hónap utolsó napján a legmelegebb órákban 29-34 fok valószínű.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés