Hirdetés

Havazás, ónos eső, köd: veszélyessé válik az időjárás, kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Visszatér az ítéletidő, szörnyű veszély leselkedik ma ránk. A meteorológusok szerint ma havazást és ónos esőt kapunk a nyakunkba, a reggeli órákban pedig a köd nehezíti meg az életünket.

A HungaroMet előrejelzése szerint nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Délelőtt északkeleten havazás, havas eső, másutt helyenként ónos eső is előfordulhat, majd fokozatosan mindenütt - legkésőbb északkeleten - esőbe vált a csapadék. A déli szél megélénkül, több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. A maximum beállta az esti órákban várható. Késő estére kissé tovább emelkedhet a hőmérséklet, 0, +11 fok közé.

Köd, havazás és ónos eső miatt kiadták a riasztást

A veszélyjelzésben azt írták, a délen, délnyugaton kialakult sűrű köd az éjszaka folyamán tartósan megmaradhat arrafelé, de szerdán napközben várhatóan mindenhol javulnak a látási viszonyok.

Erős melegfront csap le ma, havat és ónos esőt is kapunk 

A késő hajnali óráktól délnyugat felől - jellemzően kis mennyiségű - vegyes halmazállapotú (átmeneti ónos esővel) csapadék érkezik, amely a legtöbb helyen napközben esőbe megy át, de az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár szerda estig, éjfélig is vegyes csapadék hullhat. Ezeken a részeken eleinte havazás, majd ónos / fagyott eső fordulhat elő, az idő előre haladtával egyre inkább eső valószínű. A térség északi részén (illetve emellett a Nyírségben) a kezdeti havazásból lepel-3 cm hóréteg alakulhat ki, az északi határvidéken 3 cm-t is meghaladhatja az átmenetileg létrejövő friss hó vastagsága. Az ónos eső / fagyott eső nagyobbrészt kis mennyiségűnek (néhány tized mm-nek) ígérkezik az említett tájakon, de elsősorban Észak-Borsodban a szerdai nap második felében 1 mm meghaladhatja az 1 mm-t is.

Megjegyezték, délutántól Vas és Veszprém megye magasabban fekvő részein kis területen időnként egy-egy 55-70 km/h-s széllökés kialakulhat, de a Bakony magasan fekvő részein átmenetileg ennél erősebb szél is lehet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés