Hirdetés

Nagyon kemény idő jön, óvatosan menjünk utcára - nagy veszély miatt adtak ki riasztást a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

A meteorológusok ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést hétfő reggelre. Estétől pedig ismét havazás várható, van, ahol akár 2-3 cm tapadó hóréteg is kialakulhat.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn az ország északi, északnyugati felében napközben átmenetileg csökken a felhőzet és hosszabb időre kisüt a nap, míg másutt egész nap jobbára erősen felhős, borult idő lesz. Főként hazánk déli felében számíthatunk csapadékra, ott az eső mellett kezdetben vegyes csapadék is eshet (havas eső, átmeneti ónos eső reggel), majd délutántól egyre inkább havazásba vált a halmazállapot. 

Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északi felében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzés szerint hétfő hajnalban, reggel főként a középső országrészben, valamint az Alföldön van esély átmeneti gyenge ónos eső kialakulására.

Hétfő estétől az ország déli részén (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) a csapadék egyre nagyobb területen havazásba vált át, és - jelentős területi bizonytalanság mellett - akár 2-3 cm tapadó hóréteg is kialakulhat (nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel), a Mecsek magasabb vidékein pedig akár az 5 cm-t is meghaladhatja a lehullott hó vastagsága.

A naphire.hu azt is megírta, a héten ítéletidő közelít felénk és mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. A meteorológusok szerint változékonyra fordul az időjárás ezen a héten, esőre, havas esőre is kell számítani. Többször lesz hajnalban mínusz 10 Celsius-foknál hidegebb, napközben pedig kicsivel fagypont felett lesz a hőmérséklet, de csütörtökön egy átmeneti melegedés miatt akár plusz 10-17 fok is előfordulhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés