Hirdetés

Most közölték a meteorológusok: eső, hó és ónos eső zúdul ránk

Nap Híre portré Nap Híre

Kettészakítja az országot az időjárás: keleten, északkeleten 1 és 4 fok között alakul a hőmérséklet, míg máshol akár 12 fok is lehet.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán a reggeli órákban országszerte erősen megnövekszik a felhőzet, ezt követően északnyugaton eső, míg északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű. Utóbbi tájakon kevés friss hóréteg kialakulhat. 

A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől Sopron térségében és a hegyekben már viharos lehet az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű, a legenyhébb idő a Fertő térségében várható. Késő estére -2 és +10 fok közé hűl le a levegő.

A köd és a viharos szél miatt kiadták a riasztást

A veszélyjelzés szerint az Északi-középhegységben és az Alföld középső részein, illetve kisebb eséllyel helyenként délnyugaton is sűrű (néhol zúzmarás köd) képződhet. Ezeken a területeken ónos szitálás is előfordulhat. Napközben - főként délkeleten - csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Szerdán az esti órákban az északnyugatira forduló szelet az északnyugati határ mentén néhol 70 km/h-t elérő, esetleg azt meghaladó lökések kísérhetik.

Megjegyezték, főként az Északi-középhegység nyugati felén, illetve a magasabb térszínein a reggeli, délelőtti órákban előfordulhat kis mennyiségű, átmeneti ónos eső.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés