Hirdetés

Kiadták a friss előrejelzést: meneküljön mindenki árnyékba, nagyon durva UV-B sugárzás várható

Nap Híre portré Nap Híre

Ma már csapadékra napközben nem kell számítani, és olyan brutális meleg sem lesz, azonban az UV-B sugárzás miatt vigyázni kell.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn a felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő lehet az égen. Csapadék a reggeli órákban a délnyugati, déli határvidéken még előfordulhat, de napközben már nem várható.

Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Nagyon erős UV-B sugárzás várható ma

A naphire.hu is megírta, hogy riadót fújtak a meteorológusok, ugyanis hétfőn nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható.

Durva idő lesz a héten: kapunk mindenből, lesz hőség, zivatar és jégeső is 

A 7 napos időjárás-előrejelzés szerint a héten folytatódik a nyáriasan meleg idő: sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani. A hét második felében melegedés kezdődik, a hét és a hónap utolsó napján a legmelegebb órákban 29-34 fok valószínű.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés