Hirdetés

Itt a nagy nyári időjárás-előrejelzés: a legrosszabbra kell készülni, ez minden eddiginél durvább lesz

Nap Híre portré Nap Híre

Extrém időjárásra számíthatunk a nyáron.

Európa országai már javában készülnek a következő hónapokra, ugyanis az előrejelzések szerint extrém hőségre számíthatunk idén nyáron. Az olimpia játékok szervezői Franciaországban a sportolók egészségéért aggódnak, Spanyolországbna pedig már készül a hőhullámok pontosabb előrejelzését segítő térkép - írja a Dívány

Ám semmi meglepő nincs abban, hogy ezek az országok a legdurvább időjárásra készülnek, hiszen épp tizenegy rekordhőmérsékletű hónapot éltünk meg egymás után. Az Atlanti-óceán északi részén a tenger felszínének hőmérséklete 40 éve nem látott csúcsra emelkedett, ez a felmelegedés pedig az élővilágra drasztikus hatással lesz.

Azt viszont nagyon nehéz megjósolni, hogy pontosan mi vár ránk ezen a nyáron, ugyanis rendkívül változékony most az időjárás, amelyre számtalan befolyásoló tényező hat, a szakembereknek pedig e tényezők mellett kell tendenciákat keresniük. A legvalószínűbb forgatókönyv azonban az, hogy júniusban, júliusban, augusztusban megint átlag feletti hőmérséklettel kell számolnunk.

A változékony időjárás ellenére a szakemberek Nyugat-Európában júniusban átlagos csapadékmennyiséggel, Dél-Európában júliusban viszont átlagon felüli csapadékkal számolnak, keleten viszont szárazabb körülményekkel.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés