Hirdetés

Kiadták a friss előrejelzést, kezd bekeményíteni az időjárás

Nap Híre portré Nap Híre

Ma még kisüt a nap, de esernyő nélkül ne induljon el otthonról. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, a héten brutális fordulat jön az időjárásban: az előrejelzés szerint változón felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, olykor élénk széllel és néhol esővel március első hetében. Szerdától csökken a nappali felmelegedés mértéke és már csak 8-15 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, miközben visszatérnek a gyenge hajnali fagyok is.

A HungaroMet friss előrejelzése szerint szerdán a pára- és ködfoltok feloszlását követően általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de egyes részeken időszakosan jobban összeállhatnak a felhők.

Helyenként előfordulhat záporeső, kis eséllyel zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon megélénkül, amelyhez helyenként erős lökések társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy Németh Lajos meteorológus szerint hamarosan búcsút mondhatunk a tavaszias időnek, a hét második felében ugyanis jelentős lehűlés jön. A meteorológus arról is beszélt, hogy igaz a hír, miszerint még várható havazás, csak nem Magyarországon, hanem Szibériában vagy Finnországban. Ugyanakkor hozzátette, nem kizárt, hogy március 15-e körül akár mínusz 5 Celsius-fok is előfordulhat még néhol az országban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés