Hirdetés

Németh Lajos drámai bejelentést tett az időjárásról: akár mínusz 5 fok is jöhet

Nap Híre portré Nap Híre

A népszerű meteorológus szerint hamarosan búcsút mondhatunk a tavaszias időnek, a hét második felében ugyanis jelentős lehűlés jön.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a héten brutális fordulat jön az időjárásban: az előrejelzés szerint változón felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, olykor élénk széllel és néhol esővel március első hetében. Szerdától csökken a nappali felmelegedés mértéke és már csak 8-15 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, miközben visszatérnek a gyenge hajnali fagyok is.

A közelgő lehűlés hírét Németh Lajos meteorológus is megerősítette hétfő reggel a Mokka adásában, ahol arról is kérdezték, hogy havazásra sor kerülhet-e idehaza - írja az Index. 

A hír igaz! Csak nem itt, hanem mondjuk Szibériában vagy Finnországban. Komolyra fordítva a szót, ez a 15–20 fok közötti hőmérséklet ez abnormálisan meleg, ami februárban volt, vagy ami a hét első felében keddig, szerdáig Magyarországon lesz

- mondta a meteorológus. Németh szerint északról, északkeletről valamivel hűvösebb levegő érkezik majd a hét második felében, amely hatására a hőmérséklet is visszaesik 10–15 fokra. Mint mondta, néhol még fagy is lehet, "de egyelőre nincs dráma."

Azért mondom, hogy egyelőre, mert nem lehet kizárni, hogy március második felében vagy esetleg áprilisban egy erőteljesebb hideg áramlás tör majd be ide, mint ahogy az elmúlt években is sajnos ilyen előfordult, és akkor veszélyben lehetnek azok a gyümölcsfák, melyek akkor virágoznak majd

- tette hozzá. A meteorológus szerint nem kizárt, hogy március 15-e körül akár mínusz 5 Celsius-fok is előfordulhat még néhol az országban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés