Hirdetés

Itt a várva várt lehűlés: a fél országban leszakad az ég, figyelmeztetnek a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Ma az ország keleti felében alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez viharos szél, apró szemű jég és intenzív csapadékhullás társulhat. Szerencsére a nagy meleg miatt sehol sem kell aggódni, ugyanis a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Kedden jellemzően felhős idővel indul a nap, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de keleten tovább maradhat felhősebb az idő. Délelőtt a déli és keleti megyékben lehet csapadék, később nagyjából a Salgótarján - Szeged vonal szélesebb környezetében alakulhat ki eső, zápor, zivatar - írja a HungaroMet az előrejelzésében.

A Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik az északi, északnyugati szél, átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

A fél országra kiadták a riasztást a zivatarveszély miatt

A veszélyjelzésben azt írták, kedden napközben a zivatartevékenység súlypontja várhatóan már az ország keleti felére, harmadára korlátozódik, leginkább a Tiszántúlon, illetve egy hozzávetőlegesen a Salgótarján-Szeged vonalban húzódó összeáramlási zóna szélesebb sávjában fordulhatnak elő. A zivatarokhoz viharos (60-70 km/h) széllökés, apróbb szemű jég, illetve intenzív csapadékhullás (~15-25 mm, az összeáramlási zónában az egymást követő cellákból ennél több is) társulhat. Estére várhatóan megnyugszik a légkör.

A naphire.hu korábban azt is megírta, hogy brutális fordulatok várhatók az időjárásban a héten. Az előrejelzés szerint záporokkal, zivatarokkal indul a hét, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél. A hőmérséklet visszaesik, szerdán már 30 Celsius-fok alatti csúcshőmérséklet várható, a keleti országrészben pedig tartósan borult maradhat az ég. Majd ismét melegedés kezdődik, sok napsütés mellett a hét végére visszatér a kánikula. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés