Hirdetés

Már pontosan látni, mikor érkezik a hidegfront

Nap Híre portré Nap Híre

Ma még nagyon meleg lesz, figyelmeztetés van érvényben, nemsokára azonban jön a felfrissülés.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, ma még pokoli lesz a forróság, a meteorológusok az egész országra kiadták a figyelmeztetést, több vármegyében a piros fokozat van érvényben. Arról is írtunk már, hogy a hétvégi hőséget lehűlés követi majd, most már azt is látni, ez mikor és hogyan érkezhet meg.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn a nyugati tájakon már érezhető lesz a felfrissülés annak a lassan mozgó, hullámzó hidegfrontnak köszönhetően, ami szerdára keleten is véget vet a forróságnak.

A hét első napján már több lesz a fátyolfelhő fölöttünk, délután nyugaton a gomolyfelhőzet is erősebben megnövekszik, és ott már záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok jelzik majd a front érkezését. 

A Dunántúlon északiasra fordul, a Dunától keletre még déli-délkeleti marad a légmozgás iránya, többfelé élénk, erős, zivatarok idején viharos lökések kísérhetik. Nyugaton már 30 fok alatt, máshol még 31 és 38 fok között tetőzik a hőmérséklet, a legmelegebb keleten, délkeleten lesz - írják.

Kedden fokozatosan kelet felé araszol a front, de keleten, északkeleten még marad a kánikula, az ország északkeleti csücskében 34-35 fok is lehet. Szerdára a front előreláthatóan még a keleti, északkeleti tájakon okozhat záporokat, zivatarokat. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés