Hirdetés

Brutális mennyiségű csapadék érkezik, a fél országot elmossa az eső

Nap Híre portré Nap Híre

Ma még nyugodt időnk lesz, de ez nem sokáig marad így, szerdára sokfelé esőt, záport ígérnek. 

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden általában napos idő várható, de nyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik, főként délután meg is vastagszik a fátyolfelhőzet, mely szűrheti a napsütést.

Csapadék ma nem várható. A déli, majd délkeleti irányú szél többnyire mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Szerdán jön az eső

Hivatkozás másolása

Azt írják, szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor; kiadós mennyiségű csapadék elsősorban a Dunántúlon hullhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 2, 11 fokról általában 13, 19 fokig emelkedik a hőmérséklet, de a tartósan csapadékos tájakon hűvösebb is lehet.

Akár fagyhat is

Hivatkozás másolása

A naphire.hu azt is megírta, hogy jön a fordulat az időjárásban, akár már fagyhat is. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet csúcsértéke már jellemzően 20 Celsius-fok alatt várható a legmelegebb órákban, a hét elején a hidegre hajlamos helyeken pedig akár fagyhat is a hajnali órákban. 

A Kárpátokban már havazik

Hivatkozás másolása

Arról is beszámoltunk, hogy beköszöntött a tél a Kárpátokban. Romániában brutális vihar tombolt, a magasabb hegyekben pedig havazott is. A Fogarasi-havasokon átvezető Transzfogaras, illetve a Paring-hegységet átszelő Transzalpina országúton hóekékkel takarították és csúszásgátlóval szórták az utakat, ugyanis a lerakódott és ráfagyott vékony hóréteg jelentősen megnehezítette a közlekedést.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés