Hirdetés

Robog felénk az ítéletidő, a fél országot elmossa az eső

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyon durva fordulat jön az időjárásban, egy csapásra vége a nyárias időnek.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn az ország déli felén derült vagy fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható. Eközben az északi tájakon a változó felhőzet mellett is több órára kisüt a nap. Délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen kezd megnövekedni a felhőzet, emellett egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt néhol zivatarra is.

Az ország délkeleti felén, kétharmadán erős lesz a délnyugati szél, északon, északnyugaton ezzel szemben az északnyugatira forduló szelet csak záporok, zivatarok környezetében kísérhetik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között alakul, az északi, északnyugati határ mentén lesz hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb az idő. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Késő délutántól azonban előbb az északnyugati, majd estefelé az északi megyékben is kialakulhatnak zivatarok, helyenként hevesebb zivatarok is, amelyeket lokálisan intenzív csapadékhullás (>20-30 mm) kísérhet, emellett viharos széllökések (>70-80 km/h), és jégeső is előfordulhat környezetükben.

Jön a hidegfront

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, keddtől borongós, szeles, öbbször csapadékos idő várható. A jövő hét közepéig a csapadék mennyisége összesen nagy területen meghaladhatja a 10, helyenként a 20 millimétert, ugyanakkor maradhatnak olyan országrészek is, amelyek kimaradnak a nagyobb esőből. A hőmérséklet szerdára 10-15 fokra esik vissza. A sok felhő és szél miatt a jövő hét közepéig még nem várható erős éjszakai lehűlés, de a jövő hét második felében már lehetnek derült, fagyveszélyes éjszakák.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés