Hirdetés

Óráról órára közelít az ítéletidő, kiadták a figyelmeztetést

Nap Híre portré Nap Híre

Ma sem ússzuk meg, az ország egyik fele biztosan elázik.

Már korábban megírtuk, hogy a hét elején is záporos-zivataros időjárás várható, amihez felhőszakadás, jégeső is társulhat. A hőmérséklet keddtől némileg visszaesik, a csúcshőmérséklet csütörtökön 20-27 Celsius-fok között alakul, majd péntektől ismét melegedés kezdődik, vasárnap már sok napsütés mellett 27-33 fok várható. Már hétfőn kaptunk bőven csapadékot: Nyíregyházán görgőfelhő jelent meg a város felett, több településen pedig villámárvíz alakult ki

Ma nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elszórtan valószínű eső, zápor. Ahogy a felhősáv vonul kelet felé, fokozatosan szakadozik, a legtöbb helyen kisüt a nap, de északnyugaton helyenként tartósan felhős marad az ég - írja a HungaroMet.  

A napos tájakon erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amiből délután az ország keleti felén, nagyobb számban északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután általában 22 és 28 fok között, a Nyugat-Dunántúlon 20 fok körül alakul. Késő estére 17, 22 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

Az éjszaka folyamán a zivatarok fokozatosan lecsengtek, azonban hajnalban főként a délnyugati, illetve északkeleti területeken a záporokat ismét kísérheti dörgés, villámlás. Napközben jobbára már csak a keleti, északkeleti országrészben kell zivatarokra számítani. Utóbbi területen intenzívebb cellák is előfordulhatnak felhőszakadással (>25-34 mm csapadék rövid idő alatt), jégesővel (1-2 cm átmérő) és viharos (~60-70 km/h) széllökéssel. Este várhatóan mindenütt megnyugszik a légkör.

Fotó: met.hu

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés