Hirdetés

Robog felénk a hidegfront, brutális esőt kapunk ma a nyakunkba

Nap Híre portré Nap Híre

Csütörtök délután nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik az országba, és egyre többfelé várható eső, zápor és a szél is fel fog támadni.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön változó felhőzet mellett általában sok napsütés várható. A déli óráktól északnyugat felől fokozatosan beborul az ég, egyre több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet. 

A Tiszántúlon csak estétől növekszik határozottan a felhőzet, ott késő estétől érkezik a csapadék. A déli, délnyugati szél elsősorban a Dunántúlon lesz erős, néhol viharos, majd délután egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Szélre és zivatarveszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok

Hivatkozás másolása

Éjjel a Dunántúlon egyre többfelé erőre kap a délnyugati szél, a legerősebb széllökések az éjszaka második felében a Bakonyban, csütörtök délelőtt az Alpokalján, a Kisalföldön is elérhetik, meghaladhatják helyenként a 70-75 km/h-t. 

Csütörtök délután nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek mentén, illetve előterében elsősorban a délnyugati tájakon alkalmasak a feltételek néhány zivatar kialakulására. A veszélyjelzésben megjegyezték, hogy a 24 órás csapadékösszeg a Nyugat-Dunántúlon helyenként 20 mm közelében alakulhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés