Hirdetés

Újabb brutális fordulat az időjárásban: jön a front, megint ránk szakad az ég

Nap Híre portré Nap Híre

Ma még élvezhetjük a melegebb őszi időjárást, bár az Észak-Dunántúlon erős, viharos szél lehet. Szerdán azonban ennek vége, jön a fordulat, ugyanis egy frontális felhő- és csapadékzóna vonul át az ország felett. 

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden a rétegfelhőzet délelőtti megszűnését követően hazánk nagyobb részén napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, majd estétől erőteljesen megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

Szerdán nyugatról kelet felé frontális felhő- és csapadékzóna vonul át, mögötte a Dunántúl jó részén több órára kisüt a nap. A csapadékzónából északkeleten, keleten legfeljebb kevés helyen eshet. Egy-egy zivatar sem kizárt. A front mögött záporok kialakulhatnak, sőt zivatar is előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Kora reggel többnyire 11, 17 fok lesz, a kevésbé felhős, szélvédettebb északkeleti harmadban ennél hidegebb idő lesz. Délután általában 20, 25 fok várható, de a csapadékos vidékeken hűvösebb lehet, illetve északkeleten a front előtt áll be a maximum.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés