Hirdetés

Kiadták a riasztást, megtépázza ezeket a vármegyéket a viharos szél

Nap Híre portré Nap Híre

És ha ez nem lenne elég, záporok, zivatarok is jöhetnek.

Már az elmúlt napokban megtapasztalhattuk a mindent megtépázó viharos szelet, de úgy tűnik, ez még csak a kezdet volt. Szombaton három megyére adtak ki figyelmeztetést a széllökések miatt, és ma sem lesz jobb a helyzet.

A HungaroMet előrejelzése szerint az ország nyugati és északi tájain folytatódik a borult, többfelé esős idő, másutt a felhőzet napközben történő felszakadozása után erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. A délkeleti tájakon a legkisebb a csapadék esélye, míg a Dél-Dunántúl - Észak-Alföld vonal szélesebb sávjában elszórtan alakul ki záporos csapadék. Elsősorban e vonal környezetében zivatarokra is számottevő esély nyílik - délután főként délnyugaton, majd másutt is. 

A délies szelet ismét egyre többfelé kísérhetik erős, sőt a Viharsarokban viharos széllökések is. Estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul, és átmeneti mérséklődés után újra megélénkül a szél. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 9 és 14, délkeleti felén 15 és 20 fok között valószínű. Késő este többnyire 6, 13 fokot mérhetünk.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A déli irányú szél a reggeli órákban viharossá fokozódik a délkeleti országrészben. A legerősebb lökések elérhetik a 60-75 km/h-t. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés