Hirdetés

Nagyon súlyos időjárási fordulat jön órákon belül, itt a riasztás

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, péntekre szélvihar miatt adtak ki riasztást a meteorológusok, de az igazi fordulat a hétvégén jön.

Mint írtuk, a HungaroMet előrejelzése szerint ma többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként hosszabb időre is elvékonyodhat, csökkenhet a felhőzet. Elsősorban az északkeleti tájakon gyenge eső helyenként előfordulhat. A délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, főként a Dunántúlon viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között, az északkeleti határszélen néhol 10 fok körül alakul. Késő este 7, 15 fok valószínű.

Hétvégén jön az igazi fordulat: szombattól esőre kell számítani, vasárnap lehűl a levegő

Hivatkozás másolása

Szombaton napközben közepesen vagy erősen felhős lehet az ég rövidebb-hosszabb napos időszakokkal, majd délutántól dél felől beborul. Délutánig csak az északkeleti vármegyékben lehet gyenge eső, estétől viszont egyre többfelé. A déli szél főként, de nem kizárólag a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-19 fok között alakul.

Vasárnap jórészt borult lesz az ég, csak a délkeleti határ közelében lehetnek felszakadozások. Vasárnapra virradóra és napközben összességében sok helyen eshet az eső, a Dunától keletre záporok is lesznek, a Tiszántúlon azonban kevesebb helyen valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél az Alföld délkeleti részein megerősödik. Napközben a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9-14 fok között valószínű, de az Alföld délkeleti részein ennél több fokkal melegebb lesz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés