Hirdetés

Szörnyű időnk lesz, szanaszét ázunk: esőt és havat is kapunk a hétvégén

Nap Híre portré Nap Híre

A hétvégére rengeteg csapadékot kapunk a nyakunkba, lesz itt minden: eső, zápor, havas eső, hózápor. Vasárnapra kissé megnyugszik az időjárás, azonban a hét utolsó napján majd a köd okozhat problémákat.

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken főként a Dunától keletre még több órára kisüt a nap, miközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé, amely az esti, késő esti órákra fokozatosan beborítja az országot. Napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék - zömmel eső, zápor, de északkeleten néhol vegyes lehet a halmazállapot. 

Az ország középső harmadán élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél, amely délután átmenetileg nagy területen délnyugatira fordul és kissé mérséklődik. Estétől ismét fokozatosan északnyugatira vált a szélirány, és ekkor az Észak-Dunántúlon már ismét lehetnek viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5, 10 fok között várható, de az északkeleti határ közelében, valamint néhol a Dunántúlon ennél kissé hidegebb is lehet. Késő este általában 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Hivatkozás másolása

Szombaton nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. A nap második felében a nyugati országrész napos marad, máshol északkelet felől megnövekedhet a felhőzet. Az összefüggő csapadékzóna kelet felé távozik. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, majd a Dunától keletre helyenként kialakulhat zápor, főleg északkeleten havas eső zápor, hózápor. Sokfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések az északnyugati szelet. A hajnali -5, +4 fokról kora délutánra 3 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a Dunától keletre is csökken a vastagabb felhőzet. Általában gyengén felhős, napos idő valószínű, a Tiszántúlon maradhat néhol rétegfelhőzet. Este, éjjel többfelé számíthatunk pára, köd, illetve rétegfelhőzet kialakulására a szélvédett tájakon. Számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -8 és +2, kora délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés