Hirdetés

Tömeges távozás a HVG-től, a Magyar Péterről szóló rendőri jelentést megszerző Dezső András is elmegy a laptól

Nap Híre portré Nap Híre

Távozik a hvg.hu felelős szerkesztője, illetve a lap két vezető munkatársa is.

A Média1 arról számolt be csütörtökön, hogy távozik a HVG-től Dezső András, a Magyar Péterrel kapcsolatos rendőri jelentést megszerző, Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett tényfeltáró újságíró. Mellette távozik még a hvg.hu felelős szerkesztője, Nagy Iván Zsolt, Windisch Judit, turnusvezetője és Rovó Attila, a belföld rovat vezetője.

Az oldal vezetését átmenetileg Gergely Márton, a HVG hetilap felelős szerkesztője veszi át. A Média1 úgy tudja, hogy Nagy Iván Zsolt már szerdán közölte a munkatársaival, hogy távozik. Azonban ezt a bejelentést csak a mai állománygyűlésen tették hivatalossá.

"A HVG vezetősége a vezetőség a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött, s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség. A következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa. A HVG kiadója minden távozónak köszöni, hogy eddigi munkájával hozzájárult az online és a print kiadványok sikeréhez, és a független újságírás értékeinek megőrzéséhez, egyben sok sikert kíván nekik a továbbiakban. A távozó kollégák pótlására a kiadó megteszi a szükséges lépéseket. A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés