Hirdetés

Bejelentést tett a Buckingham-palota, III. Károly királyról van szó

Nap Híre portré Nap Híre

Fontos közlést osztott meg a brit néppel a palota.

III. Károly király és Kamilla királyné vasárnap húsvéti istentiszteleten vesznek részt a windsori kastély kápolnájában - közölte az ATV kiemelve, hogy az uralkodónak ez lesz az első jelentős megjelenése, mióta kiderült, hogy februárban daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála.

Tisztviselők kedden közölték, hogy Károlyt és Kamillát a királyi család többi tagja is elkíséri a húsvét vasárnapi istentiszteletre a Szent György-kápolnába.

 Azt nem tudni, hogy a ráknak pontosan milyen típusával kezelik, de azt elárulták, hogy nincs köze a korábban kezelt prosztatabetegségéhez. A betegségtől függetlenül az uralkodó továbbra is dolgozik, beleértve Rishi Sunak miniszterelnökkel való rendszeres heti találkozóit, és nem adja át alkotmányos államfői szerepét.

Egyelőre nem tudni, hogy a királyi családból kik vesznek részt a vasárnapi istentiszteleten, de Vilmos herceg és Katalin hercegné valószínűleg nem lesznek jelen. Katalin a múlt héten jelentette be, hogy apósához hasonlóan, ő is rákkezelés alatt áll.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés