Hirdetés

Hosszú Katinka elárulta, látjuk-e még versenyezni valaha

Garai Kitti portré Garai Kitti

A háromszoros olimpiai bajnok úszó hamarosan anyai örömök elé néz. A 33 éves sportoló most az M4 Sportnak adott exkluzív interjút, ahol a terveiről is beszélt.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Hosszú Katinka március közepén jelentette be, hogy várandós. Az úszónő nem nyilatkozott még eddig a terveiről, ám most elárulta, hogy látjuk-e még valaha őt versenyezni a medencében. 

"Terveim szerint fogtok még így látni, jelenleg nem azt mondom, hogy ez a lezárása ennek a fejezetnek. Szerencsére mindent elértem, sőt többszörösen, amit szerettem volna, egy sportolónak ez mindig nagy megnyugvást jelent" - mondta az M4 Sportnak. 

Beszélt arról is, hogy születendő gyermeke biztosan meg fog tanulni úszni, ő azonban nem tereli majd feltétlenül a versenysport felé. Hozzátette, a mai világban a sport még mindig meg tudja tanítani a fiataloknak, mi az a kitartás, hogyan kell célokat kitűzni és azokért harcolni.

Az interjúban szóba kerül Hosszú nemrég megdőlt, 4:26.36-os 400 vegyes világrekordja, amelyet a 16 esztendős kanadai Summer McIntosh adott át a múltnak 4:25.87-tel. A magyar klasszis elmondta: McIntosh hozzá hasonló edzésmódszerrel és hozzáállással dolgozik. Megjegyezte, hogy ma már biztosan tudja a 4:20-as idő receptjét.

"Úgyhogy érdekes, ha most lennék tizenöt, teljesen más lenne az én pályafutásom története" - vélekedett, majd hozzátette: a 4:20-as idő szerinte nem űrbéli - közölte az MTI. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés