Hirdetés

Mi lesz így Hosszú Katinkával? Hiába javult, még messze van az olimpiai szinttől

Nap Híre portré Nap Híre

Az áprilisi országos bajnokság óta - melyen visszatért - sokat javult ugyan a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka, de még messze van a párizsi induláshoz szükséges szinttől.

A 35 éves Hosszú vasárnap az AP Race London International 2024 elnevezésű nemzetközi viadalon 400 méter vegyesen volt érdekelt Jakabos Zsuzsannával együtt - írja az MTI. 

A brit fővárosban zajló esemény hivatalos eredményközlője szerint Hosszú 4:43.66 perc alatt teljesítette a távot, ez jelentős előrelépés a Duna Arénában úszott 4:47.62-es eredményéhez képest, ugyanakkor a célba vett 4:38.53-as olimpiai szint egyelőre távolinak tűnik. A kilencszeres nagymedencés világbajnok a második helyen zárta a futamot, míg honfitársa 4:46.83-mal harmadik lett.

A naphire.hu arról is beszámolt korábban, hogy Hosszú Katinka rekordot állítana fel, ha összejönne számára a párizsi olimpián való részvétel. Érdekesség azonban, hogyha az ob-n nem sikerül szintet úsznia, a június közepi, belgrádi Európa-bajnokság végéig erre még lehet esélye, és akár az olimpiai csapatba is bekerülhet. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés