Hirdetés

Rendőri akció a magyarok kedvenc nyaralóhelyén: elfogták a tettest

Nap Híre portré Nap Híre

Vir szigetén fogtak el a horvát hatóságok a magyar rendőrök információja alapján egy férfit, akit 4,5 milliárd forintos adócsalás miatt ítélt el jogerősen a bíróság.

A horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére szervezett akció eredményeként az utcán kapták el a 45 éves férfit, akinek a kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az elítélt férfi több közösségi média felületén posztolt tartalmakat, az egyiken - a tengeren egy hajót vezetve - a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit. Egy másik bejegyzésében pedig azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna, ahol az előtte álló egyenruhás rendőrök nem ismerik fel.

A férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt. Később jogerősen 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, mert a bűnszervezet csaknem 4,5 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A férfi egy idő után elérhetetlenné vált, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A rendőrök 2024 áprilisában megtudták, hogy a körözött férfi Horvátországban tartózkodik, ahol ingatlan-bérbeadással foglalkozik. 

A nyomozók az Európai Célkörözési Egységek Hálózatán keresztül információcserébe kezdtek a horvát társszervekkel, ennek eredményeként megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik élettársával. Az adócsalót május 6-án fogták el.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés