Hirdetés

Nagyon rossz hír jött a Horvátországba készülő magyaroknak

Nap Híre portré Nap Híre

A nyári időszakban sok magyar turista látogat az Adriára, ezért fontos ismerni az eltérő KRESZ-szabályokat Horvátországban. Különösen igaz ez a tolatásra vonatkozó szabályokra, ugyanis komoly büntetés járhat azért, ha rossz helyen állunk neki tolatni. 

Horvátországban szigorúan szabályozott a tolatás, ami csak rövid szakaszokon megengedett, és nem szabad másokat veszélyeztetni vagy zavarni. A tolató autósnak minden irányjelzőt be kell kapcsolnia, és az út megfelelő oldalán kell haladnia, valamint el kell engednie a mögötte érkező járművet. A szabálytalan tolatás 30 eurós (12 ezer forint) bírságot von maga után - írja az Infostart.

Autópályán megállni és parkolni csak a kijelölt területeken lehet, az autópályán való tolatásért pedig 390-920 eurós (152-358 ezer forint) büntetés jár. Az alagutakban is tilos megállni, parkolni, visszafordulni és tolatni, ennek megszegése 130-260 eurós (19 500-39 000 forint) bírságot eredményezhet.

Szűk utakon viszont kötelező tolatni, ha az út szélessége vagy egy akadály miatt nem lehet azonnal előzni. Aki ezt a szabályt megszegi, 30 eurós (12 ezer forint) büntetést kap.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés