Hirdetés

Horror vár a magyar a nyugdíjasokra? Van, aki szerint igen

Garai Kitti portré Garai Kitti

"Nagyon sötét jövő vár az idős emberekre, hiszen a novemberi kiegészítő nyugdíjemelés a felét sem érte el annak, ami járt volna a nyugdíjasoknak, vagyis a legalább tíz százalékos kiegészítés" - mondta Korózs Lajos, az MSZP alelnöke a szombati online sajtótájékoztatóján. 

Az alelnök hozzátette: a pártja számításai szerint a januári nyugdíjemelésnek el kellene érnie a 15 százalékot. Továbbá szólt arról is, hogy a héten az Országgyűlés elfogadta a szociális törvény módosítását, és benyújtották az egészségügyet érintő törvényt is - írja a Hírklikk.

A Naphíre korábbi cikkében írt arról is, hogy nagy bajban vannak a nyugdíjasok, ugyanis az infláció, az elszálló rezsiköltségek és az élelmiszerárak a padlóra küldik őket. Farkas András nyugdíjszakértő szerint egyszeri juttatás helyett havi nyugdíjemelésre lenne szükség Magyarországon. Hazánkban egyébként körülbelül egymillió olyan nyugdíjas lehet, aki 148 ezer forint nyugdíjnál is kevesebbet kap egy hónapban. 

Korábban pedig arról is beszámoltunk, hogy az elkövetkezendő időszak nagyon nehéz lesz az idősek számára, ugyanis a novemberi nyugdíjemelés után már december elején kézhez kapják a nyugdíjakat, utána pedig csak másfél hónap múlva, január közepe felé érkezik az első nyugdíj. Ami azért is okoz problémát, mert ugyanazt a nyugdíjat kell beosztaniuk másfél hónapra az ünnepek ideje alatt is, mint amivel egy hónapig gazdálkodhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés