Hirdetés

Horror a monori rodeón: állánál nyársalta fel a bika Danit

 portré

Még csak pelyhedzik Szlapák Dániel állán a legénytoll, de már öt éve szőrén lovagolja a legvadabb bikákat.

Tény, hogy a Győrben élő, húszéves Dani hobbija nem éppen egy életbiztosítás. Mint mondja, még kamaszként beleszeretett a rodeó világába, ami azóta fogva tartja.

Dániel 15 éves kora óta képes szőrén megülni a vad bikát
Dániel 15 éves kora óta képes szőrén megülni a vad bikát Fotó: Szlapák Dániel

"Öt éve, 15 évesen kezdtem lovakkal foglalkozni, de hiányzott az az adrenalin, amit ezek a négylábúak nem adtak meg. Közel egy év telt el, mire rátaláltam a monorierdei Magyar Rodeo Egyesületre, hazánk egyetlen rodeós csoportjára. Amikor elmentem egy edzésükre, és kipróbálhattam, milyen egy bikát megülni, rögtön tudtam, hogy itt a helyem" – mesélte Dani a Borsnak.

Hogy mi is az a rodeo? A versenyzőknek nyolc másodpercig kell megülni az ugrálva őrjöngő, tajtékzó bikát úgy, hogy félkézzel csak egy kötélbe kapaszkodhat. Közben a zsűri árgus szemmel figyelő a rodeós minden mozdulatát, és azt, hogy a másik kezével hozzáér-e a biklához. Az ugyanis tilos.

Aki egy ilyen vadállatra ráül, az az életét kockáztatja
Aki egy ilyen vadállatra ráül, az az életét kockáztatja Fotó: Szlapák Dániel

"A szintidő végét egy gong jelzi hangosan" – folytatta a fiatal rodeós. Mint mondta, fejben ott kell lenni., mert elég egy pillantnyi kihagyás és máris megtörtént a baj. "A legutóbbi, májusi versenyen például nekem az államat szúrta meg a bika, de ha két centivel odébb talál el, most nem biztos, hogy beszélgetnénk – szögezte le Dani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés