Hirdetés

Derült égből villámcsapás: végleg bezárják a népszerű horgásztavat

Nap Híre portré Nap Híre

Végleg bezárja kapuit a gyáli Sós-tó Sporthorgásztó február 29-én. Sós Kálmán azt is elárulta, miért kényszerülnek a bezárásra. 

Fotó: Facebook/Sós-tó Sporthorgásztó
Fotó: Facebook/Sós-tó Sporthorgásztó

A tó üzemeltetői egy videóban közölték azt is, hogy a terület a körülöttük lévő helyzet miatt visszaadásra került, és gyakorlatilag ezért kell bezárniuk a tavat. 

Nem sok szó van erre, mert – mint aki tudja – amióta ez Sós-tó, mindig is gyöngyszemként volt tartva a terület. Sajnos a körülöttünk lévő építkezéssel, rohamos tempójú iparosodással nem tudunk tenni semmit, így ezáltal úgymond a vállalkozás azonnali megszüntetésére kaptunk felszólítást

- közölte a hírt Sós Kálmán, aki szerint mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros tóban. Az üzemeltetők a horgászokat arra kérik, hogy ha fognak halat, ne engedjék vissza azokat, hanem szóljanak az illetékes halőrnek, aki majd eldönti, hogy el tudják-e tárolni vagy visszakerül a vízbe. Közölték azt is, hogy a halakat kimentik, és elszállítják máshova vagy pedig értékesítik, de még nem tudják, hogy milyen módon - írja az Agroinform. 

Arra kérünk mindenkit közös erővel, hogy próbáljunk tényleg minél több halat kimenteni a tóból, ez közös cél, közös feladat volna. Mindenkit teljes erőből arra kérünk, hogy gyertek, ameddig tudtok, és próbáljatok közös erővel azon lenni, hogy minél több hal biztonságban kikerüljön a tóból. Védjük meg ezeket a gyönyörű halakat!

- üzenték a horgászoknak. 

A naphire.hu arról is írt, hogy óriási bajban vannak a magyar horgászok, ugyanis komoly büntetést kaphatnak, ha hazavisznek egy védett, nem fogható vagy méreten aluli halat. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés